vicoma website op laptop tandwiel passer

Een nieuwe website voor Vicoma

Diensten

 • UI Design
 • Development

Over Vicoma engineering

Vicoma is een consultancy en engineerings bureau, ze zijn actief in de industriƫle sector. Dit doen ze voor klanten grote namen zoals Tata steel, Campina, Vattenfall etc. Vicoma optimaliseert en verbeterd bedrijfsprocessen. Hun werk is vergelijkbaar met wat wij doen, wat Vicoma in fabrieken doet doen wij voor bedrijven online. Vicoma's doelstellingen met de nieuwe website waren: Professionelere uitstraling, meer overzicht en meer aanvragen voor zowel vacatures als opdrachten.

Een super toegankelijke website

In tegenstelling tot de vorige Vicoma website, is deze website volledig responsive en mobile first ontworpen. Hierdoor is de gebruikservaring op mobiel even goed (of misschien wel beter) als op de desktop versie. Hierdoor is het makkelijk gemaakt voor bezoekers om 'on the go' een project aanvraag of solicitatie te doen.

 • Een nieuwe manier om projecten te tonen

  Een bedrijf zoals Vicoma kan niet anders dan trots zijn op haar klanten. Logisch natuurlijk als je voor zulke mooie bedrijven mag werken! Voor ons dan ook de taak om trots terug te laten komen op de website. De cases pagina is dusdanig ontworpen dat alle projecten er goed uit komen. Waar voorheen nog wel eens te nederig werd gedaan over de projecten waar ze aan werken of gewerkt hebben, laten ze nu met een klop op de borst projecten ook van binnen zien. Chapeau Vicoma!

 • Conversie gericht

  Om het doen van aanvragen te bevorderen hebben we een module toegevoegd waarin bezoekers snel in contact kunnen komen met de expert binnen de desbetreffende markt en discipline.

 • Een website met micro animaties

  De website is verrijkt met allerlei kleine animaties, hierdoor krijgt de website een moderne touch en voelt het scrollen over de pagina's minder statisch. De animaties zijn in het proces als laatste als een extra laag in de website geplaatst.

 • Het familie gevoel van Vicoma

  Vicoma is een familiebedrijf, deze warmte moest ook terug komen in de website. We hebben dit gedaan door niet alleen zakelijke informatie te communiceren. Zo is er bijvoorbeeld een stuk 'community' toegevoegd, hierin worden updates verwerkt zoals: Team uitjes, team prestaties en projecten buiten werk waar Vicoma bij betrokken is. Ook is er voor gekozen om veel werknemers op de website terug te laten komen. Hierdoor is de website, naast professioneel, ook persoonlijk geworden.

Sleep naar andere pagina's
 • vicoma.nl website
 • vicoma.nl website
 • vicoma.nl website
 • vicoma.nl website
 • vicoma.nl website
 • vicoma.nl website

Een solide samenwerking

In de beginfase van deze samenwerking is er een kickoff geweest waarin alles werdt besproken. Dit hebben we gedaan door middel van een co-creation sessie. Gelukkig hadden we de kans om met een gevarieerd gezelschap, met verschillende functies binnen Vicoma om tafel te zitten. Hierdoor kregen we van iedereen een ander perspectief en verschillende belangen te horen. Dit heeft ons en Vicoma tot veel inzichten gebracht, die wij uiteindelijk hebben kunnen verwerken in het eindproduct.

Heel erg blij met de nieuwe website. Ziet er goed uit en werkt snel. Ook denken ze met je mee om een zo optimaal mogelijke website te maken. Toppers! Mara - Marketing manager Vicoma