Tapperuse app animaties

Van concept naar perfect product

Diensten

 • UX Design
 • UI Design

Over Tapperuse

Tapperuse is een app waarmee je in Nederland kunt betalen voor je gebruik bij onder andere sauna’s, attractieparken en musea. De app introduceert het pay-per-use model en laat gebruikers alleen betalen voor de daadwerkelijke tijd die ze ergens doorbrengen. Zonder extra kosten en lekker makkelijk. Tapperuse heeft ons benaderd om dit innovatieve concept uit te werken tot een werkend product. Dit heeft geleid tot een toffe samenwerking, waarbij we momenteel nog steeds nauw samenwerken met het development team.

Gebruiksvriendelijkheid om een nieuw principe te introduceren

De Tapperuse app laat gebruikers per minuut betalen en introduceert hiermee een compleet nieuw betaal principe. De uitdaging voor ons team was om dit nieuwe principe te introduceren, bekend te maken en natuurlijk aan te laten voelen. Om gebruikers met de app een andere manier van denken aan te leren, hebben we ons gericht op het creëren van de ultieme gebruikerservaring. Deze hebben we ingericht met een herkenbare stijl en micro interacties. Door heldere schermen met een goede flow te ontwerpen, hebben we het betaal principe natuurlijk en simpel gemaakt.

 • Onboarding

  Niks is irritanter dan een uitgebreid registratieproces. Daarmee zijn we het absoluut met je eens. Bij Tapperuse kunnen we hier helaas niet omheen, omdat betalingen achteraf plaatsvinden. Het doel was om het proces zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en het irritatielevel nihil te houden. Daarom hebben we de app zo ingericht dat je niet eens het gevoel hebt dat je aan het registreren bent. Het is super simpel. Je vult je e-mailadres in en ontvangt direct een mailtje. In die mail accepteer je de voorwaarden en daarna kun je op je gemak de locaties checken. Om het nog aangenamer te maken, hebben we de stappen verwerkt in een animatie. Deze zorgt ervoor dat het registratieproces een onderdeel wordt van de ervaring. Klinkt goed toch?

 • Tap in

  Het belangrijkste principe voor zowel Tapperuse als voor de locaties en de gebruikers is het starten en stoppen van de transacties. ‘Tappen’ dus. De acties moeten zo simpel mogelijk kunnen worden uitgevoerd, met name voor het complete gezelschap. Of je nou met je partner, vriendengroep of hele familie bent. Om de actie zo smooth mogelijk te laten verlopen, hebben we het ‘intappen’ verdeeld in 3 simpele stappen. En die gaan als volgt: 1 - selecteer het gezelschap. 2 - voeg additionele producten toe en 3 - bevestig. Je bent ‘ingetapt’ en betaalt nu voor je gebruik.

 • Retentie

  Het allermoeilijkste voor bedrijven is het laten terugkeren van klanten. Ze moeten top of mind blijven, op het juiste moment aantrekkelijke content plaatsen en ook nog eens super gebruiksvriendelijk zijn. Om dit te kunnen creëren voor Tapperuse, hebben we op basis van gebruik en interesses een inbox ontworpen. We pushen hiermee aantrekkelijke content om de gebruiker over te halen de app te blijven gebruiken. In combinatie met dynamische prijzen wordt het nog aantrekkelijker. Win win voor beide!

 • Discovery

  Met Tapperuse kun je gemakkelijk locaties ontdekken. Wel zo fijn als je op bezoek bent bij je familie of een tour door eigen land aan het doen bent. Op basis van GPS en interesses van de gebruiker, kunnen er nieuwe locaties in en nabij hun buurt worden ontdekt. Gebruikers kunnen dit ook inplannen met de uitgebreide search en filter functionaliteit.