Blast galaxy website on macbook Donkey Kong pixelated

Nieuwe website voor de helden van Blast Galaxy

Diensten

 • UI / UX Design
 • Development

Over Blast Galaxy

In a galaxy far far away, ergens in het noorden van Amsterdam, onder het neon light, vind je de arcade hal Blast Galaxy. Voor de nieuwe blast galaxy website hebben wij een echte 8-bit galaxy voor ze gemaakt. Blast Galaxy is dus een echte old school arcadehal met het beste van vroeger én van nu. Gamen en entertainment op een next level. En geloof ons als we zeggen dat ze de beste games hebben, ons team is er bijna elke vrijdag te vinden. Blast Galaxy, begonnen door liefde van old-school arcades heeft een uniek concept ontwikkeld alleen te vinden in Amsterdam Noord. Je betaald namelijk niet met dubbeltjes of guldens, maar één keer aan de deur. Huh, maar één keer aan de deur?! Ja, voor ongeveer een tientje per persoon kan je de hele avond, nostalgisch gamen onder het neon-light. Dare to enter?

Sleep naar andere pagina's
 • Blast Galaxy home desktop
 • Blast Galaxy informatie
 • Blast Galaxy games
 • Blast Galaxy highscores
 • Blast Galaxy menu
 • Blast Galaxy plan your trip
 • Blast Galaxy contact
 • Dynamische website onderdelen

  De website zit vol met geanimeerde elementen, dit geeft de website een levendig en uniek karakter. We hebben met deze website de gebruiker het idee proberen te geven dat hun device verandert is in een arcadekast. Dit hebben we gedaan door een aantal elementen toe te voegen zoals: De zwarte rand, een 8 bit interface en het filter met de scan-lines. Naast de fibe van een arcade hebben we ook geprobeerd om gebruikers het gevoel te geven alsof ze zweven door de 'galaxy', de Blast Galaxy natuurlijk! Space travel is daarom ook het thema geworden van de website, je navigeert met een space-jump van planeet cluster naar planeet cluster.

 • Loading screen

  Heb jij wel eens een arcade opgestart? Nee?! Ga eens naar de website van Blast Galaxy! We hebben namelijk de ervaring van arcades geprobeerd zoveel te lijken op een arcade, zelfs het opstarten van de website is zoals dat van een arcade. We hebben een kleine preloader geanimeerd zoals het in het echt gaat. Als je goed luisterd hoor je zelfs de neon aangaan. Het geanimeerd scherm is zo ontworpen om aan te geven dat je experience gaat beginnen.

 • Ontworpen met oog voor detail

  Zelfs de muis is aangepast en de hover is een corna gebaar.

 • Beat die highscores!

  Ook nieuw op de website zijn de highscores. Dit is een, altijd veranderende, pagina waarop de highscores van Blast bijgehouden worden. De scores zijn gedigitaliseerde trofeeën van de fysieke locatie! Cool toch, eindelijk een permanent bewijs van succes. Kasten bij Blast worden gereset, maar online houden we het up to date. Op deze manier kunnen de fanatieke gamers thuis zien of ze nog steeds de beste zijn. Dit zorgt hopelijk ook voor een beetje gezonde competitie onder de Blast Galaxy bezoekers.

 • In a galaxy far away... houden nerds van hologrammen.

  Hier en daar zijn op de website foto's omgezet naar hologrammen. Dit hebben we gedaan om de intergalactische vibe nog een stuk verder te trekken. Het brak heel erg met de stijl als we normale afbeeldingen er in hadden gezet. Hiervoor zijn een aantal afbeeldingen omgezet en zijn er glitch effecten toegevoegd aan de hologrammen.

 • Did someone say space travel?

  Bij het laden naar een nieuwe pagina (pagina transitie) is er een space travel animatie toegepast. Om je reis door de galaxy exta beleving te geven.

De complete online
arcade
ervaring

De website van Blast neemt bezoekers mee in een arcadegame. Als de website laadt, gaan bezoekers terug in de tijd en staan ze real time achter een arcadekast. De technieken Canvas, Vec3 en Barba zijn gecombineerd om een geheel te vormen en touchpoints op de website te creëren. De sterren komen op de bezoekers af en de pagina transities zorgen voor een realistische navigatie door de ruimte.